Subscriptions 3 min leestijdBijgewerkt 31 mei 2026

Hoe zeg ik mijn WeTransfer-abonnement op?

Hoe je een WeTransfer-abonnement opzegt hangt af van waar je je hebt aangemeld — rechtstreeks via onze website, of via de Apple App Store of Google Play Store. De annulering gaat in aan het einde van je huidige factureringsperiode in alle gevallen.

Abonnement gekocht op onze website

Volg deze stappen om een abonnement dat je via WeTransfer.com hebt afgesloten op te zeggen:

  1. Log in op je betaalde account op de WeTransfer-website.
  2. Klik op je Workspace-naam > Accountinstellingen > Plan en betaling.
  3. Tik op Plan beheren, ga vervolgens naar de sectie Plan annuleren onderaan de pagina.
  4. Vink het vakje met de disclaimer aan en tik op Abonnement annuleren.
  5. Er verschijnt een pop-upvenster. Scroll helemaal naar beneden en tik op de rode knop Plan annuleren om je af te melden.

Bevestiging van je annulering

Zodra je hebt bevestigd, ga naar Accountinstellingen > Plan en betaling. Je huidige plan wordt gemarkeerd als Geannuleerd en stopt op [date]. Deze datum komt overeen met je volgende verlengingsdatum — je abonnement blijft actief tot die datum maar wordt niet verlengd.

Abonnement gekocht via de App Store (iOS)

Als je je abonnement op een iOS-apparaat hebt gekocht, wordt je abonnement door Apple beheerd — wij kunnen App Store-abonnementen niet namens je annuleren.

  1. Open Abonnementen op je mobiele apparaat.
  2. Tik op het abonnement dat je wilt annuleren.
  3. Tik op Abonnement annuleren. Als je 'Annuleer' niet ziet, is het abonnement al geannuleerd en wordt het niet verlengd.

Abonnement gekocht via Google Play (Android)

Als je je abonnement op een Android-apparaat hebt gekocht, wordt je abonnement door Google beheerd — wij kunnen Google Play-abonnementen niet namens je annuleren.

  1. Open de Google Play Store-app.
  2. Tik rechtsboven op het profielpictogram (zorg dat je bent ingelogd op het juiste account).
  3. Tik op Betalingen & abonnementen > Abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement dat je wilt annuleren.
  5. Tik op Abonnement annuleren en volg de instructies.

Wat er gebeurt na annulering

  • Je abonnement wordt aan het einde van de factureringsperiode geannuleerd, afhankelijk van of je een maandelijks of jaarlijks abonnement hebt.
  • Wanneer het abonnement is geannuleerd, houden we al je actieve transfers tot 28 dagen online. Na deze respijtperiode worden, tenzij je opnieuw naar een betaald plan upgradet, alle resterende actieve transfers permanent verwijderd zonder mogelijkheid tot herstel.
  • Het annuleren van het plan leidt niet automatisch tot een terugbetaling. Voor een terugbetaling, zie het artikel over terugbetalingen.

Problemen met annuleren?

Als je problemen hebt met het annuleren van een abonnement via de website, voeg dan bij je bericht de volgende gegevens toe zodat we je betaling kunnen terugvinden en het eigendom van je account kunnen verifiëren:

  • Een PDF-kopie of screenshot van een WeTransfer-bon of factuur.
  • Voor betalingen met creditcard of debetkaart: laatste 4 cijfers van de kaart, volledige naam op de kaart, vervaldatum, datum van de laatste WeTransfer-afschrijving.
  • Voor iDEAL- en SEPA-betalingen: laatste 4 cijfers van de IBAN, datum van de laatste transactie.
  • Voor PayPal: een PDF-kopie of screenshot van een PayPal-factuur met het Transaction ID zichtbaar.

Voor App Store- of Google Play-abonnementen: annuleer rechtstreeks via Apple of Google met de bovenstaande stappen — WeTransfer kan geen annuleringen of terugbetalingen voor aankopen via mobiele winkels verwerken.

Was dit nuttig?

Inloggen om contact op te nemen met het supportteam.

Als je problemen hebt met inloggen, klik dan .