Access Control stelt je in staat te bepalen wie je transfer kan downloaden. Daarnaast toont Transfer Activity de downloadactiviteit van transfers, inclusief openbare transfers. Kies tussen getraceerde downloads (iedereen met de link, na verificatie van hun identiteit) of beperkte downloads (alleen mensen op je Access list).
Access Control inschakelen
Je vindt deze functie in je transfervenster, waar je de optie ziet om getraceerde of beperkte downloads in te schakelen.
- Getraceerde downloads: iedereen met de link kan de transfer openen nadat ze hun identiteit hebben geverifieerd. Je ontvangt gedetailleerde downloadmeldingen, en de downloadactiviteit wordt in je transferdetails weergegeven.
- Beperkte downloads: alleen de mensen op je Access list kunnen de transfer downloaden. Mensen die downloaden worden gevraagd hun e-mailadres te verifiëren; alleen degenen waarvan het e-mailadres overeenkomt met je Access list krijgen toegang.
Zodra ze zich hebben geverifieerd, hebben ze toegang tot je transfer en kunnen ze deze downloaden. Je ontvangt een downloadbevestiging per e-mail zodra je ontvanger succesvol heeft gedownload.
Wie staat er op de Access list?
- E-mailtransfers: de Access list wordt automatisch ingesteld op je ontvangerslijst — alleen de e-mailadressen die je als ontvangers hebt toegevoegd kunnen de transfer downloaden.
- Linktransfers: wanneer je beperkte downloads selecteert, zie je een formulier waarin je de e-mailadressen van de personen kunt toevoegen aan wie je toegang wilt geven. Voeg ze één voor één toe voordat je verzendt.
- Als eigenaar van de transfer heb je altijd toegang tot je eigen transfer, ongeacht de instellingen van je Access list.
Access Control wijzigen na het versturen
Je kunt de Access Control-optie wijzigen van een transfer die je al hebt verstuurd, zonder de bestanden opnieuw te versturen. Open je transferdetails-pagina op het web, klik onder Access Control op de huidige instelling, selecteer een nieuwe optie en klik op 'Opslaan'.
De wijziging is direct van kracht. Zodra een transfer is verlopen, kan Access Control niet meer worden gewijzigd. Als je workspace een minimumniveau vereist, zijn opties onder dat niveau niet beschikbaar.
Wil je wijzigen wie een transfer met beperkte downloads kan downloaden? Bewerk dan de Access list (zie hieronder).
Je Access list beheren na het versturen
Je kunt op elk moment mensen aan de Access list toevoegen of verwijderen via de transferdetails-pagina — je hoeft geen nieuwe transfer te maken.
- Ga naar je transferdetails-pagina.
- Zoek het Access list-gedeelte en klik op Bewerken.
- Om iemand toe te voegen, voer je hun e-mailadres in het veld 'Ontvangers toevoegen' in en klik je op 'Toevoegen'.
- Om iemand te verwijderen, klik je op de X naast hun e-mailadres.
- Klik op 'Wijzigingen opslaan' om je wijzigingen te bevestigen.
Wijzigingen zijn direct van kracht. Als je iemand verwijdert, verliezen ze meteen toegang. Zodra een transfer is verlopen, kan de Access list niet meer worden bewerkt. Het beheren van je Access list via de transferdetails is alleen beschikbaar in de webversie van WeTransfer.
Waar je kunt zien wie je transfer heeft gedownload
Open je transferdetails-pagina op het web en zoek naar Transfer Activity. Dit toont wie wanneer heeft gedownload, inclusief openbare transfers. Geïdentificeerde bezoekers worden weergegeven met hun e-mailadres; bezoekers die uitgelogd zijn verschijnen als Anonymous. Activiteit is zichtbaar voor iedereen die toegang heeft tot de transferdetails-pagina.