How-to 3 min leestijdBijgewerkt 8 juli 2026

Hoe ontvangers een transfer die je hebt verstuurd kunnen bewerken

Wil je dat de mensen aan wie je een transfer hebt gestuurd — een teamgenoot, een samenwerker, vrienden na een gedeeld evenement — hun eigen bestanden toevoegen? Je kunt specifieke ontvangers toestemming geven om een transfer te bewerken nadat deze is verstuurd, zodat iedereen kan bijdragen aan één gedeelde set bestanden.

Wat ontvangers wel en niet kunnen doen

Als je iemand bewerktoegang geeft tot een transfer, kan die persoon:

  • Bestanden aan de transfer toevoegen.
  • Bestanden die ze zelf hebben toegevoegd verwijderen.

Ze kunnen niet:

  • Je bestanden verwijderen.
  • Bestanden verwijderen die andere bewerkers hebben toegevoegd.
  • Een transfer bewerken zonder een WeTransfer-account — ze hebben een gratis account nodig en moeten ingelogd zijn.

Je behoudt de controle: je kunt elk bestand op elk moment verwijderen en de toegang van een bewerker intrekken wanneer je wilt.

Ontvangers bewerktoegang geven bij het versturen van een transfer

  1. Start een nieuwe transfer op wetransfer.com.
  2. Open de transferinstellingen en zoek de toegangsinstellingen.
  3. Voer de e-mailadressen in van de ontvangers aan wie je bewerktoegang wilt geven.
  4. Rond het instellen van je transfer af en klik op Send.

Editors don't get a separate invitation email at send time. They'll see they can edit when they open the transfer preview, where they'll find an Edit button.

Bewerkers toevoegen of verwijderen na het versturen

Je kunt op elk moment wijzigen wie een transfer kan bewerken zolang deze niet is verlopen.

  1. Ga naar je Transfers sent pagina.
  2. Open de transfer die je wilt beheren.
  3. In de transferinstellingen, find Who can edit?, click Manage and update the list — add new email addresses or remove existing editors.

Wanneer je iemand als bewerker toevoegt nadat de transfer al is verstuurd, ontvangt diegene een e-mail met een link rechtstreeks naar de transfer.

Als je een bewerker verwijdert, verliest diegene direct de toegang. Bestanden die ze hebben toegevoegd blijven in de transfer — het verwijderen van een bewerker verwijdert hun bestanden niet, maar als eigenaar kun je die bestanden altijd verwijderen.

Bewerkverzoeken van ontvangers goedkeuren

Een ontvanger zonder bewerktoegang ziet een Request to Edit button wanneer ze de transfer openen. Wanneer ze erop klikken:

  • De knop verandert in Edit Request Sent zodat ze weten dat hun verzoek in behandeling is.
  • Je krijgt een e-mail met Approve en Deny knoppen.

Als je goedkeurt, krijgt de ontvanger bewerktoegang en ontvangt diegene een uitnodiging-om-te-bewerken per e-mail. Als je weigert, wordt het verzoek afgewezen en wordt de ontvanger niet op de hoogte gesteld.

Om de mogelijkheid voor ontvangers uit te schakelen om bewerktoegang aan te vragen: klik in de transferdetails op Manage naast wie toegang/kan bewerken heeft en zet vervolgens de Allow edit requests schakelaar uit.

Wat er gebeurt wanneer een ontvanger je transfer bewerkt

  • De transfer toont wie elk bestand heeft geüpload — je ziet "Toegevoegd door jou" op je bestanden en de naam van de bewerker op die van hen.
  • Jij en alle andere bewerkers ontvangen na elke bewerksessie een samenvattende e-mail met daarin wat is toegevoegd of verwijderd en door wie.

Opmerkingen

  • Editors need a WeTransfer account. If a recipient doesn't have one, they'll be prompted to sign up before they can edit.
  • Only you can remove other people's files. Editors can only remove files they uploaded themselves.
  • You can revoke edit access at any time. Removing an editor doesn't delete any files they've already added.
  • Transfers die door ontvangers zijn bewerkt behouden dezelfde vervaldatum als de originele transfer.
  • Slechts één gebruiker kan een transfer tegelijk bewerken. Toegang om te bewerken is geblokkeerd terwijl iemand anders aan het bewerken is.
Was dit nuttig?

Inloggen om contact op te nemen met het supportteam.

Als je problemen hebt met inloggen, klik dan .