Security & Privacy 2 min leestijdBijgewerkt 29 mei 2026

Wijzigt of bekijkt WeTransfer mijn verstuurde bestanden?

Het enige wat we doen, is je bestanden zippen, zodat zowel uploaden als downloaden soepeler verloopt.

Versleuteling en toegang

  • Je bent eigenaar van je bestanden en dus de enige die verantwoordelijk is voor wat je uploadt.
  • Om bescherming te garanderen worden bestanden versleuteld tijdens het versturen (TLS) en wanneer ze zijn opgeslagen (AES-256).
  • Zodra je bestanden veilig zijn opgeslagen, kan er alleen toegang toe worden gekregen via de unieke links die naar de afzender en ontvanger zijn gestuurd.

Waarom we je bestanden kunnen bekijken

We zoeken voortdurend naar manieren om het WeTransfer-platform te verbeteren door beter inzicht te krijgen in het gedrag en de behoeften van onze klanten. Om deze inzichten te verkrijgen vragen wij uw toestemming om te kijken naar het soort content dat u via transfers verstuurt.

Het team bekijkt periodiek een selectie van transfers om interessante trends en inzichten te identificeren die wij kunnen gebruiken om een productstrategie te ontwikkelen die aansluit op uw behoeften. Daarnaast blijft de content die u via transfers verstuurt volledig van u: wij verkopen of delen uw gegevens nooit, en alles blijft veilig binnen WeTransfer.

De enige keer dat wij ons kunnen bemoeien met wat u verstuurt, is als uw content in strijd is met onze Servicevoorwaarden of met onze Content Moderation policy.

Toestemming geven of intrekken

Wij vragen om expliciete toestemming — tenzij u toestemming geeft, zullen wij uw bestanden niet bekijken. Geef toestemming door in de relevante pop-up 'Ik ga akkoord' te selecteren. U kunt toestemming geven of intrekken op de pagina Profiel en beveiliging in uw accountinstellingen, onder Data Processing. Het intrekken van uw toestemming verwijdert de toegang tot eerdere of toekomstige transfers.

Was dit nuttig?

Inloggen om contact op te nemen met het supportteam.

Als je problemen hebt met inloggen, klik dan .