Enterprise 4 min leestijdBijgewerkt 30 mei 2026

Hoe beheer ik mijn workspace?

In je workspace-instellingen kun je de branding, leden en facturering van je workspace beheren.

Brand

Het onderdeel Brand laat je je WeTransfer-account aanpassen zodat het bij je merk past. Hier kun je:

  • Je workspace-naam en pictogram wijzigen — deze zijn zichtbaar voor alle bezoekers op je profielpagina.
  • Je paginanaam en URL bewerken. De URL die je kiest mag nog niet in gebruik zijn door een ander account. Zodra je een nieuwe aangepaste URL aanmaakt, komt het oude domein direct vrij.
  • Een branded achtergrond instellen — upload tot 5 rotatieve video's of afbeeldingen.
  • Social links toevoegen aan je branded en aangepaste achtergronden.
  • Je e-mails aanpassen door een achtergrond in te stellen voor transfer-e-mails. Voor het beste resultaat moet je afbeelding 1600 x 800 pixels zijn en niet groter dan 3 MB.

Plan and payment

Hier beheer je je abonnementsplan en je facturatiegegevens. Als je je hebt aangemeld voor een Teams-plan, kun je:

  • Je abonnement beheren — wijzig de factureringscyclus, stop het abonnement, bekijk plangegevens.
  • Het aantal seats aanpassen. Om een seat te verwijderen, moet je deze eerst vrijmaken door een lid te verwijderen.
  • Factuurgegevens en betaalinformatie bewerken.
  • Je recente facturen downloaden.

Als je je hebt aangemeld voor een Enterprise-oplossing op maat via ons Sales-team, neem dan contact op met je toegewezen accountmanager voor hulp bij het beheren van je plan.

Members

Een lid toevoegen

Voer hun e-mailadres in en klik op Send invite. Zij ontvangen een e-mail met een link om te accepteren. Jij ontvangt een bevestigingsmail zodra ze hebben geaccepteerd.

  • Uitnodigen is gratis als je lege seats hebt. Anders wordt er automatisch een nieuwe seat toegevoegd (extra kosten gelijk aan je abonnementsprijs).
  • Als iemand halverwege een factureringsperiode aansluit, worden de kosten pro rata in rekening gebracht.
  • Als je je hebt aangemeld voor Enterprise, zal je volgende factuur de bijgewerkte kosten voor de toegevoegde seats weerspiegelen.

Vereenvoudig het beheer van leden met je e-maildomein

Als je op Teams zit, kun je het e-maildomein van je bedrijf verifiëren. Hiermee kun je alle gratis WeTransfer-gebruikers met hetzelfde domein zien en ze met een paar klikken uitnodigen voor je workspace.

Een uitnodiging intrekken

Klik op de 3 puntjes (...) naast de naam van het lid waarvan je de uitnodiging wilt intrekken en klik vervolgens op Revoke.

Een lid verwijderen

  1. Klik op de ellipsis (...) naast hun naam.
  2. Selecteer Verwijderen uit het dropdownmenu.
  3. Bevestig je keuze in het pop-upvenster.

Het verwijderen van een lid maakt een seat vrij, maar de seat moet handmatig worden verwijderd bij Plan and payment om de abonnementskosten te verlagen.

De rol van een lid wijzigen

Klik op de dropdown naast de naam van het lid en selecteer hun nieuwe rol — je kunt ze van member naar Admin of andersom zetten.

Transferring workspace ownership

Je kunt het eigendom van een workspace overdragen aan een andere Admin rechtstreeks vanuit je workspace-instellingen.

Hoe je eigendom overdraagt

  1. Ga vanuit je workspace naar Members.
  2. Klik op het ⋯-menu naast de Admin die het moet overnemen en kies Transfer ownership.
  3. Lees de waarschuwing en typ TRANSFER OWNERSHIP om te bevestigen. We sturen de nieuwe eigenaar een e-mail met een link om te accepteren.
  4. De nieuwe eigenaar opent de link uit zijn e-mail en accepteert.
  5. Je ziet een banner boven de ledenlijst zodra ze hebben geaccepteerd. Klik op Complete transfer om de overdracht af te ronden. Beide accounts worden direct uitgelogd en de wissel gaat in werking.

Dingen om te weten voordat je overdraagt

  • De wissel is definitief. Zodra voltooid, ruilen jij en de nieuwe eigenaar accounts: zij nemen de workspace, branding, het plan, de facturering en de leden over; alle transfers en workspace-gegevens blijven intact.
  • Beide accounts worden op het moment van wissel uitgelogd. Elk opgeslagen wachtwoord wordt gereset en multi-factor authenticatie wordt verwijderd op beide accounts. De volgende keer dat een van jullie inlogt, ontvang je een eenmalige code per e-mail — daarna kun je een nieuw wachtwoord instellen en MFA opnieuw inschakelen via je accountinstellingen.
  • Je kunt een lopende overdracht op elk moment annuleren voordat de nieuwe eigenaar accepteert, en zelfs nadat ze hebben geaccepteerd, totdat je op Complete transfer klikt.
  • Na de wissel erven jij en de nieuwe eigenaar elkaars transfergeschiedenis en accountgegevens. Als je een kopie van de transfers die je vanaf je originele account hebt verzonden wilt opvragen, wijzigen of verwijderen voordat de wissel plaatsvindt, kun je dat doen vanaf onze privacypagina.

Wie de nieuwe eigenaar kan worden

De selfservice-overdracht werkt alleen wanneer de nieuwe eigenaar aan al het volgende voldoet:

  • Ze zijn Admin in de workspace (je kunt hun rol eerst wijzigen vanuit de Members-lijst indien nodig).
  • Ze gebruiken inloggen op basis van e-mail — ofwel met een wachtwoord of met een eenmalige e-mailcode. Accounts die alleen inloggen met Google of via enterprise SAML SSO kunnen momenteel niet de nieuwe eigenaar worden.

Hulp nodig?

Als je de optie Transfer ownership niet kunt zien, een foutmelding krijgt, of je nieuwe eigenaar de e-mail niet kan accepteren — neem contact op met ons customer supportteam en we helpen je graag.

Was dit nuttig?

Vragen?

Neem contact op met je accountmanager voor vragen. Als je nog geen Enterprise-klant bent, klik op de knop om een aanvraag in te dienen.